Opleidingen

Voor Volleybaltrainers en coaches


 • Connector.

  Beginnerscursus

  Opleiding van 2 dagdelen voor beginners. 3 mogelijke cursussen: Beginselen van training geven; Beginselen van coachen (ook voor coachende ouders); Cursus Technische Commissie (ontwikkelen beleidsplan en technische leerlijn).

 • Connector.

  Volleybal Trainer 2 (VT2)

  Opleiding van 4 dagdelen die leidt tot een licentie VT2. Deze cursus is gericht op de trainer of coach bij jeugd, lagere senioren klasse en recreanten. De cursus is gericht op het ontwerpen en structureren van een volleybal training, trainen van basistechnieken en didactische vaardigheden van een trainer. Tijdens deze cursus doe je één ‘proeve van bekwaamheid’ die leidt tot de licentie VT2.

 • Connector.

  Volleybal Trainer 3 (VT3)

  Opleiding van gemiddeld een jaar (workshops, stage, toegang tot een social learning platform en begeleiding in de eigen praktijk) voor de meer gevorderde trainer die op een thematische en systematische manier met een prestatiegericht team aan de slag wil. Deze cursus richt zich op het periodiseren en inrichten van een volleybalseizoen. Tevens richten wij ons op de principes achter volleybal (zowel motorisch, strategisch, fysiek als mentaal). De licentie VT3 wordt behaald door het goed afleggen van twee ‘Proeven van Bekwaamheid’, die worden afgenomen door de Nevobo.